Četvrtak, 26.11.2020.

Obnova dvorane

PROKids u Pervanu: Donacija kakva se ne pamti 

Za obnovu fiskulturne sale u OŠ "Miroslav Antić", donirano 18 hiljada maraka

Dovoljno je da njih 24-ero istrči samo jedan krug u fiskulturnoj sali, pa da buka bude zaglušujuća.

Parket je star i rasklimao se, a i sve ostalo u sali zrelo je za popravku, kaže Milan Pandžić, nastavnik fizičkog u područnoj Osnovnoj školi "Miroslav Antić" u Pervanu kod Banja Luke.

Zato je ček na 18 hiljada maraka koji su donijeli predstavnici kompanije Prointer ITSS kako bi sala u narednih mjesec-dva bila potpuno rekonstruisana, za nas pravo čudo, dodaje i Đorđe Đaković, direktor škole "Miroslav Antić".

- Skoro dvije decenije u školu ništa nije ulagano i zato smo ovom donacijom zaista oduševljeni. Naša škola ima 24 đaka u devet razreda, a dogodine očekujemo još pet prvačića, što je za seosko područje velika brojka, pa se radujemo što će njih dočekati nova fiskulturna sala - kaže Đaković. 

Sreća je, priča nastavnik Milan, što nas još služi lijepo vrijeme, pa nastavu držimo napolju. A napolju je, osim divnog krajolika i čistog vazduha, i betonirani teren sa dva gola i jednim starim košem kojem je konačno stigla zamjena. U saradnji sa Prointerom koji je podržao njihov rad i ideju o pokretanju besplatne škole košarke u pet osnovnih škola u banjalučkoj regiji, iz OKK Feniks u Pervan je stigla nova konstrukcija, tabla i obruč za basket. 

- U okviru PROKids festivala čiji je Prointer organizator, dogovorili smo da na Planeti sporta promovišemo besplatnu školu košarke koju će u narednih godinu dana imati pet škola. U startu smo bili zainteresovani da jedna od tih škola bude na seoskom području, jer vjerujemo da bi mališani time bili oduševljeni - kaže Darko Kosić, predsjednik OKK Feniks.   

Ponovo ćemo doći kad sala bude rekonstruisana da vidimo da li se klincima sviđa, kažu u Prointeru.

- Odlučili smo da u Dječijoj nedjelji, baš uoči početka našeg trećeg PROKids festivala, obradujemo osnovce i njihove nastavnike u Pervanu, jer smo vidjeli koliko im je potrebna nova fiskulturna sala. Današnji doček potvrdio je da smo sredstva uputili na pravu adresu - kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru. 

U školi očekuju da će radovi početi do kraja oktobra i da će zimsku fiskulturu pervanski osnovci raditi u novoj sali i na novim spravama.  

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh