open-navfaktor-logo
search
Pripreme za EURO
Problemi za rukometne Zmajeve: Povrijeđen Vladimir Vranješ
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Evropskom prvenstvu koje se od 13. do 30. januara 2022. godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj.
29.12.2021. u 11:14
get url
text

Zmajevi se pripremaju na Ilidži, a prije odlaska na EURO nastupit će i na turniru u Hrvatskoj.

VEZANI TEKST - Obrvan: Pavlović i Vegar propuštaju EP, imamo problem s Burićem

Selektor Ivica Obrvan ima problema sa povrijeđenim igračima, ali iz našeg tabora najavili su kada će se bh. timu priključiti Benjamin Burić. Toni Čolina, član stručnog štaba, istakako je da se u utorak povrijedio Vladimir Vranješ.

- Imali smo problem s Vranješom koji je jučer osjetio probleme s listom, čekaju ga dodatne pretrage, nadamo se da nije nešto ozbljnije. No, to nas je malo pogodilo - rekao je Čolina, dodavši:

- Benjamin Burić će nam se pridružiti 2. januara kad se budemo ponovo sastali u nedjelju. Sigurno da moramo odraditi puno toga do Evropskog prvenstva. Izabrali smo put od četiri dana treninga i tri slobodna, tako da ovaj dio mora biti intenzivniji.

Imamo svake sedmice tri slobodna dana, tako da radimo sve na tome da što više uklopimo igrače u sistem koji očekujemo i mislim da optimalno treniramo.

VEZANI TEKST - Prvo veliko takmičenje u 2022: Kako je EHF predstavio Zmajeve pred Evropsko prvenstvo

Čolina je govorio i o protivnicima BiH na Evropsko mprvenstvu, a to su Španija, Švedska i Češka.

- Moramo se baviti svojom igrom u pripremnim utakmicama sa Hrvatskom i Rusijom, a nakon toga ćemo imati bolju sliku onoga što smo uspjeli napraviti i koje stvari popraviti pred EURO. Šveđani imaju jako visok tempo. S druge strane Česi su tvrdi, znamo da su nam slični u trkačkom obliku i imaju dosta starijih igrača.

Španci na EURO dolaze sa totalno drugačijom ekipom. Pet, šest igrača koji su bili okosnica njihove ekipe više nema u reprezentaciji, tako da ne znamo tačno šta očekivati od te reprezentacije. Sada se uglavnom bavimo sobom, a poslije ćemo o rivalima na Evropskom prvenstvu - naglasio je Čolina.

Zmajevi će svoje utakmice na EP-u igrati u Bratislavi 13, 15. i 17. januara, a redom su protivnici Švedska, Češka i Španija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.