open-navfaktor-logo
search
BH blok ratuje na mrežama
Prlić: Vi iz Sarajeva pomozite birati gradonačelnika Sarajeva; Arnaut: Zalihić je SDA-ov
Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a, poručila je svojim kolegama iz BH bloka da se pobrinu za izbor gradonačelnika Sarajeva, a da Mostar prepuste Mostarcima. 
10.02.2021. u 18:18
get url
text

Takva poruka je uslijedila nakon što je Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke, optužila SDP da ruše BH blok jer je Arman Zalihić, šef mostarskog SDP-a, prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Mostara. 

Prije nego se glasalo u prvom krugu, kada su Zalihić i Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, "ispali" iz utrke, Prlić je na Facebooku između ostalog napisala: 

- U toku je izbor za gradonačelnika Mostara gdje je na Mostaru i Mostarcima da odlučuju, a zamolila bih da kolege iz Sarajeva iz BH bloka pomognu oko izbora gradonačelnika Sarajeva. 

 

U međuvremenu Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH, Zalihića tretira kao SDA-ovog čovjeka. 

 

U dugi krug glasanja za izbor gradonačelnika Mostara ipak idu Mario Kordić (HDZ) sa 14 glasova i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar) sa 12 glasova. Baralija je dobila dva glasa, a Zalihić nijedan. 

VEZANI TEKST - Izbor gradonačelnika Mostara: U drugi krug idu Zlatko Guzin i Mario Kordić, sjednica 12. februara

Sjednica je prekinuta nakon prvog kruga glasanja i nastavit će se u petak 12. februara, u 15.30 sati.

Na kraju današnje sjednice vijećnici su osudili sve vanjske i destruktivne pritiske i govor mržnje koji su doživjeli pojedini vijećnici i stali su u njihovu zaštitu.

To je bio zaključak vijećnika Damira Šunjića, koji je pojasnio da se radi o pritiscima na vijećnike Irmu Baraliju, Velibora Milivojevića i Bošku Ćavar.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.