open-navfaktor-logo
search
Kategorizacija
Priznanje za Peljtu: Trojica sudija iz BiH na UEFA-inoj listi za prvi dio nove sezone
Uz Peljtu, u Prvoj kategoriji je još 47 sudija, što je veliko priznanje za našeg arbitra, ali i Sudijsku komisiju N/FSBiH
20.06.2019. u 15:05
get url
text

Trojica sudija iz Bosne i Hercegovine našla su se na listi sudija Evropske fudbalske federacije (UEFA) za prvi dio nove sezone (2019/20).

Najbolje kotira Irfan Peljto, koji je potvrdio klasu i veoma je blizu elitnog ranga sudija na Starom kontinentu. Naš najbolji arbitar je napredovao i sada je svrstan u Prvu kategoriju.

Elitnu kategoriju čine najboljih 26 sudija Evrope, među kojima su između ostalih Cuneyt Cakir (Turska), Damir Skomina (Slovenija), Bjorn Kuipers (Holandija), Gianluca Rocchi (Italija), Felix Brych (Njemačka), Clement Turpin (Francuska)...

Uz Peljtu, u Prvoj kategoriji je još 47 sudija, što je veliko priznanje za našeg arbitra, ali i Sudijsku komisiju N/FSBiH, koja u ima povjerenje u ovog sarajevskog arbitra.

Naša zemlja nema predstavnika u Drugoj kategoriji, a Dragan Petrović (Banja Luka) i Admir Šehović (Sarajevo) su među 107 sudija u Trećoj kategoriji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.