Žena je bila među brojnim kupcima koji su ušli u trgovinu u gradu San Luisu Potosiju, a po pisanju lista Sin Embargo, bila je uvjerena da su svi argumenti na njenoj strani kad se obratila osoblju Walmarta i pokazala im sniženu cijenu.

Skuter Italika prvobitno je stajao 19.999,00 pezosa ili oko 996 dolara, a na sniženju je trebao stajati 13.999,00 pezosa ili 698 dolara, no decimalna tačka koju je, umjesto decimalnog zareza na pogrešnom mjestu napisao neko od zaposlenika, oglašavala je nezamislivu cijenu od 13,999 pezosa ili 0,69 dolara (69 centi).

Problem je nastao kad se Meksikanka obratila upravi trgovine koja joj nije željela prodati moped po naznačenoj cijeni pa se odlučila obratiti Agenciji za zaštitu potrošača. Ni agencija nije uspjela uvjeriti osoblje i upravu trgovine da je kupac u ovom slučaju u pravu te da Meksikanki moraju prodati skuter po cijeni na kojoj je insistirala.

Nezadovoljna ishodom pregovora žena se na kraju privezala za skuter, nadajući se da će ga uspjeti kupiti za 69 centi. Na kraju nije otkriveno je li ga baš ona uspjela dobiti po nezamislivoj cijeni od 13 pezosa jer neko jest.

Naime, generalni direktor Walmarta potvrdio je da je u trgovini u San Luisu Potosiju došlo do incidenta te da je državni dužnosnik za zaštitu prava potrošača na kraju u izvještaju napisao da je skuter prodan za 0,69 dolara prvom od mnogih kupaca koji su primijetili grešku u cijeni, prenosi Hina.