open-navfaktor-logo
search
Novi predsjednik SDA KS
Prevljak: Zadržat ćemo vlast u općinama gdje je već imamo, krećemo u osvajanje Starog Grada
Novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo je Fikret Prevljak. On je sinoć na sjednici Izborne skupštine dobio 59 glasova delegata, dok je njegov protivkandidat Semir Efendić dobio 40 glasova. 
27.02.2020. u 14:20
get url
text

Fikret Prevljak kaže da će se u budućem radu oslanjati na mlade ljude što je politika SDA već duže vrijeme.

- Mladi ljudi već su uključeni u rad općinskih i izvršnih odbora SDA. Sinoć su izabrani skoro i svi novi potpredsjednici Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Mlade ljude želimo postaviti na važne funkcije u KS pa i direktorske i siguran sam da ćemo sa njihovom snagom dobiti i novi polet u budućem radu. Znači već je urađena značajna promjena za dinamičniji rad stranke. I bivši predsjednik Kantonalnog odbora Asim Sarajlić dobro je vodio stranku. Promjenom većine u Skupštini Kantona Sarajevo i imenovanjem nove Vlade KS očekujemo novi polet i želja nam je da radimo, a ne da se reklamiramo kao što je činila smijenjena Vlada KS – ističe Prevljak.

Za Semira Efendić koji mu je bio protivkandidat Prevljak kaže da je jedan od najuspješnijih načelnika u KS.

- Efendićevo znanje i iskustvo dobro će nam svima doći u rješavanju problema u svim općinama u KS. Slogan SDA je "U jedinstvu je snaga" i tako ostaje i dalje i ja se ne smataram pobjednikom već nastavljamo zajedno raditi posao koji je pred nama. Općinske organizacije SDA već su izvršile jedan dio priprema za oktobarske lokalne izbore. Svjesni smo da nas u oktobru očekuju teži izbori – smatra novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i dodaje:

- SDA ima većinu općina koje je dobila na prošlim izborima i mi ćemo to zadržati, pa čak na novim izborima pobijediti u općini Stari Grad. Aktuelni načelnik Ibrahim Hadžibajrić mislim da je dobar načelnik i dobro vodi poslove u općini. Mi smo još u dobroj konekciji tako da Hadžibajrić nije otišao daleko od bivše svoje SDA – kaže Prevljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.