Prilikom pretresa u kući je pronađeno 40 paketića sa sadržajem za koji se sumnja da je spid, a koji su bili spremni za uličnu prodaju. Također, pronađena je i digitalna vaga, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osim dvojice osumnjičenih, u stanu su pronađene i tri osobe za koje se sumnja da su konzumenti opojne droge, saopćio je MUP SBK.

Istog dana, u mjestu Kanare, općina Travnik, pripadnici tima za borbu protiv zloupotreba opojnih droga PU Travnik kontrolisali su A. S. (1980). On je tom prilikom dobrovoljno predao određenu količinu materije marihuane.

U nastavku aktivnosti policija je pretresla prostorije koje koristi u mjestu Vlahovići, te pronašla više od 160 sjemenki indijske konoplje, dvije plastične vrećice s marihuanom, četiri stabljike indijske konoplje, te druge predmete koji se mogu dovestu u vezu sa proizvodnjom i prodajom droge.

- U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - navodi se u saopćenju MUP-a SBK.