MUP TK

Pretres u Tuzli: Pronađena oprema za vraćanje kilometar sata na vozilu

Objavljeno: 20.11.2018. u 15:27 Autor: J. B.

Oduzeta je veća količina dijagnostičkih kablova, aparata za dijagnostiku vozila, laptop sa softverima za dijagnostiku vozila, mobilni telefoni, računari...

Zaplijenjana oprema za vraćanje kilometar sata FOTO: MUP TK

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP Tuzlanskog kantona danas su, radeći na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela krivotvorenje isprava, obavili pretres na području Tuzle po naredbi Općinskog suda. Predmet istrage je nezakonito ispravljanje stanja na kilometar satu vozila, odnosno vraćanje kilometar sata na vozilu.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta veća količina dijagnostičkih kablova, aparata za dijagnostiku vozila, laptop sa softverima za dijagnostiku vozila, mobilni telefoni, računari kao i druga oprema koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela krivotvorenja isprave, navode u MUP-u TK.

Službenici Sektora kriminalističke policije MUP TK-a, odnosno Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli će u narednom periodu nastaviti rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije