U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dnevna temperatura oko 13 °C.

Jutros su u Bosni i Hercegovini u sedam sati izjene sljedeće vrijednosti temperature (°C): Bjelašnica 2; Ivan Sedlo, Sarajevo, Široki Brijeg 6; Bugojno, Jajce 8; Grude, Tuzla 9; Mostar 10; Gradačac 11; Neum, Sanski Most 12; Bihać 13; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Za sutra meteorolozi najavljuju u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni u jutarnjim satima po kotlinama magla i niska naoblaka. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 °C.

U utorak u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U ostatku naše zemlje pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22 °C.

U srijedu sunčano uz umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla i niska naoblaka. Prema kraju dana porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 13, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.

U prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake. U večernjim satima sa zapada novo naoblačenje. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 15 do 22 °C.