open-navfaktor-logo
search
Derbi u Mostaru
Preokret Plavih: Bekrić golom u 90. minuti odveo Želju do pobjede protiv Zrinjskog
Fudbaleri Željezničara savladali su Zrinjski u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
02.12.2020. u 16:50
get url
text

Zrinjskom je pripalo prvo poluvrijeme, dok su gosti iz Sarajeva bili bolji u drugom dijelu, te su stigli do preokreta, a pobjedonosni pogodak postigao je Samir Bekrić u 90. minuti.

Prvi su zaprijetili gosti, a u 7. minuti pokušao je Bojo, no, bez opasnoti po Brkića.

Ogovorio je Zrinjski u 16. minuti. Bilbija je uposlio Todorovića, koji se oslobađa Miletića i šutira direktno u Erića. Deset minuta kasnije Stevanović je izblokirao pokušaj Todorovića, a već u narednom napadu Plemići su poveli.

Ćorluka je ubacio loptu između dva stopera Želje, gdje se najbolje snašao Bilbija, primio je loptu i zakucao ize leđa nemoćnog Erića.

Do kraja poluvremena vidjeli smo po jednu priliku na obje strane. Ibanez je šutira iz slobodnog udarca pored gola Želje, a na drugoj strani zaprijetio je Zec čiji udarac glavom je izblokirao Ćorluka.

Gosti su do izjednačenja mogli u petoj minuti nastavka. Miličević je izveo korner, a Miletić sa nekoliko metara nije uspio poslati loptu u mrežu. Ipak, osam minuta kasnije stoper tima sa Grbavice pogodio je za 1:1. Rezervista Bekrić je izveo korner, a Miletić na drugoj stativi glavom loptu poslao u mrežu.

Željo je imao sjajnu priliku i u 74. minuti, kada je zaprijetio Bekrić iz slobodnjaka, ali je Brkić spasio svoj gol.   

Pobjednik je odlučen u 90. minuti kada je Bekić pogodio za veliko slavlje gostiju.  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.