Priliku da zaustave silaznu putanju izabranici Feđe Dudića imat će večeras na Bilinom polju u Zenici protiv Slobode.

Sudeći po viđenom u dosadašnjem dijelu sezone, Sarajevo neće imati lagan zadatak, jer Tuzlaci u zenički hram fudbala dolaze osokoljeni pobjedom protiv Borca (2:0), a nešto ranije su remizirali i sa Tuzla Cityjem (0:0).

- Sloboda dolazi u dobrom raspoloženju, igrali su sa Borcem i Tuzlom City, to su ekipe koje pretenduju ka Evropi, nisu primili gol, dosta dobro stoje u odbrani, moramo mnogo pažnje obratiti na to kao i na prekide - rekao je trener Sarajeva Feđa Dudić.

- Glavni fokus nas je na samim nama. Želio sam igračima da prenesem da rade ono što najbolje znaju, svi su oni ovdje zbog nekih svojih vrlina, neko je dobar dribler, neko ofanzivac, te sam im rekao da rade ono što najbolje znaju, nekad će biti uspješno, nekad neće, ali sam im rekao da to rade na svakoj utakmici stalno. To je bio naš fokus, očekujem pozitivnu reakciju od igrača i vjerujem da će biti vidljivo. Utakmice Sarajeva i Slobode privlače veliku pažnju, očekuje nas zanimljiva utakmica zbog našeg stanja, probat ćemo da dođemo do pobjede i imamo mir pred derbi sa Željezničarom - dodao je strateg Sarajeva.

U Sarajevu zbog povreda Marina Aničića i Muharema Trake imaju problema na stoperskim pozicijama, a pod znakom pitanja je nastup Vlatka Drobarovca.

Kod Slobode će nedostajati Jasmin Osmić, a nakon odrađene suspenzije u tim se vraća Alen Kurtalić.

Dvoboj počinje u 20 sati, pravdu će dijeliti Antoni Bandić, a prijenos je na Areni Sport.

Sarajevo nakon pet mečeva ima devet bodova, a Sloboda sa dva meča manje na kontu ima četiri boda.