open-navfaktor-logo
search
Poruka
Premijer Kanade čestitao ramazan: Tokom ove krize vrijednosti islama dolaze do izražaja više nego ikad
Premijer Kanade Justin Trudeau je muslimanima širom svijeta uputio čestitku povodom mjeseca ramazana.
24.04.2020. u 08:41
get url
text

Trudeau je kazao da će ovaj ramazan biti drugačiji od prethodnih zbog pandemije koronavirusa koja je pogodila cijeli svijet.

- Tradicionalno, ramazan je vrijeme za zajednička okupljanja. Porodice i prijatelji tokom dana vrijeme provode u postu i zajedničkim aktivnostima te se kraju dana zajedno iftare. Ove godine ramazan će ipak biti drugačiji jer i dalje traje borba protiv globalne pandemije COVID-19. Ostajući kod kuće, pokušajmo zaštiti naše sugrađane slijedeći savjete i preporuke stručnjaka javnog zdravstva - kazao je premijer Kanade.

Naglasio je da je prema islamskom vjerovanju ramazan mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja.

- Tokom ove krize temeljne vrijednosti islama kao što su saosjećanje, zahvalnost i velikodušnost dolaze do izražaja više nego ikad. Ramazan, mjesec dobročinstva i duhovnog promišljanja, podsjeća nas da potrebe drugih stavljamo ispred svojih te da te vrijednosti primjenjujemo u svakodnevnom životu. Izražavam zahvalnost muslimanima Kanade na svakom korisnom doprinosu koji svakodnevno poduzimaju svakodnevno u ovoj zemlji. U ime naše porodice, moje supruge Sophie i svoje lično ime, želim svima blagoslovljen i ugodan ramazan - rekao je Trudeau u ramazanskoj čestitki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.