Urođena mana

Prelijepa olimpijska šampionka operisala srce

Objavljeno: 12.02.2019. u 21:28

Prije eventualnog povratka takmičenju, danska plivačica bi se uskoro trebala priključiti reprezentaciji na treninzima u Južnoafričkoj Republici

Pernille Blume

Danska plivačica Pernille Blume, olimpijska šampionka sa Igara u Rio de Janeiru u disciplini 50 metara slobodno, uspješno je operisala srce, objavio je Plivački savez Danske.

Olimpijska pobjednica, 24-godišnja Blume, krajem januara u Kopenhagenu je bila podvrgnuta zahvatu zbog urođene srčane mane koja je otkrivena na pretragama na koje je otišla zbog stalnih bolova u lijevoj ruci.

- Doktori su otkrili malu rupu na srcu koju je trebalo zatvoriti operativnim putem. Operacija je dobro prošla i zadovoljna sam što sam je obavila - kazala je Pernille Blume.

Prije eventualnog povratka takmičenju, danska plivačica bi se uskoro trebala priključiti reprezentaciji na treninzima u Južnoafričkoj Republici.

 

Adventurous soul

A post shared by Pernille Blume (@pernilleblume) on

 

I’ve always believed my body was capable of anything #StrongerForIt #Bra @adidaswomen

A post shared by Pernille Blume (@pernilleblume) on

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije