Tradicija

Asmir Begović domaćin drugog trening kampa za golmane

Objavljeno: 15.03.2019. u 17:24

Prošlogodišnji kamp pokazao se kao pun pogodak, objašnjava naš golman

Begović će i ovog ljeta svoja iskustva prenositi na mlađe naraštaje

FOTO: AA

Drugi po redu specijalizirani trening kamp za golmane, kojem će organizator i domaćin biti Asmir Begović, bit će održan na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru 1. i 2. juna.

Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspješnog izdanja, te pokretanja Akademije za golmane, bit će ovo još jedna prilika da svi zainteresirani dječaci i djevojčice između 8 i 18 godina dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima.

- Prošlogodišnji kamp pokazao se kao pun pogodak - objašnjava Begović, koji će zajedno s timom trenera aktivno raditi s polaznicima Kampa i pokušati im pomoći svojim savjetima:

- Znali smo da imamo veliku golmansku tradiciju i da talent postoji, ali i da tim mladim golmanima i golmanicama treba prilika da se kroz rad i razgovor sa iskusnim trenerima dodatno razvijaju.

Nakon kampa smo krenuli i s projektom Akadmije i moram priznati da sam oduševljen načinom na koji ova djeca pristupaju radu i kvalitetom koju posjeduju. Sada kroz drugo izdanje kampa želimo da onima koji su već radili s nama pokažemo nešto novo ali i damo priliku novim polaznicima da nam se priključe i rade s nama - kazao je Begović.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije