open-navfaktor-logo
search
Pravda za Davida
Prekršajne prijave zbog okupljanja pred PU Banja Luka?
Šta je navedeno u policijskom saopćenju
20.09.2018. u 13:19
get url
text

Policijska uprava Banja Luka saopštila je danas da će protiv svih učesnika okupljenih oko grupe "Pravda za Davida", a koji od sinoć protestuju pred zgradom banjalučke policije,biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka ukoliko se utvrdi da su "postupali suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS".

U policijskom saopštenju je precizirano da je, nakon sinoćnjeg okupljanja članova grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine u Banjoj Luci, na kojem je došlo do "verbalnog sukoba između Davora Dragičevića i Đ.M.", okupljanje nastavljeno na prostoru ispred PU Banja Luka.

-Okupljanje građana organizovano je na prostoru koje nije određeno odlukom o određivanju prostora za održavanje javnih skupova niti je održavanje javnog skupa prijavljeno u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS.  Policijski službenici obezbjeđuju navedeno okupljanje. Pozivamo građane da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja – istaknuto je.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.