open-navfaktor-logo
search
Uhapšen Sarajlija
Predstavljao se kao uposlenik Ambasade SAD-a i uzimao novac za lažno zapošljavanje
Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS uhapsili su muškarca iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.
16.05.2022. u 12:25
get url
text

Sumnjiči se da je tokom ove godine više osoba doveo u zabludu, lažno se predstavljajući da je uposlenik Ambasade SAD-a u Sarajevu i da je osnivač američke firme Academy za koju traži uposlenike kojima je potrebna nostrifikacija diplome o stečenom zvanju u BiH.

- Tako je od dvije osobe uzeo novac u iznosu od 5.000 KM, dok je treća odbila dati novac, nakon što joj je tražio 2.260 KM za fiktivno zaposlenje. Tužilaštvo Kantona Sarajevo vrši provjere za još deset osoba koje bi mogle biti oštećene u ovom slučaju - naveli su iz Tužilaštva KS.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je 40-godišnji Kenan K., koji je i ranije privođen zbog prevare i utaje.

Za njega je, nakon što je ispitan u Tužilaštvu, postupajući tužilac od sarajevskog Općinskog suda zatražio određivanje jednomjesečnog pritvora, a što je Sud i prihvatio.

Kako nam je potvvrđeno iz Tužilaštva, pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.