Predsjedništvo je na održanoj sjednici raspustilo Općinski odbor HDZ-a BiH Tomislavgrad zbog nepoštivanja izbornih rokova, prijave stranke na izbore, kao i usaglašavanje liste kandidata za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika te imenovalo povjereništvo HDZ-a BiH za Tomislavgrad koje predvodi Jozo Bagarić.

Također, usvojen je prijedlog listi i kandidata za načelnike/gradonačelnike te općinska/gradska vijeća koja su pristigla s terena, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjedništvo HDZ-a BiH izrazilo je punu podršku aktivnostima Provedbenog izbornog štaba HDZ-a BiH pri implementaciji strateških odrednica i smjernica izborne strategije za lokalne izbore 2020.

Predsjedništvo te stranke, kako je navedeno, podržava decentralizirani pristup provedbe izbornih planova, naglašava važnost komunikacija i koordinacije Provedbenog izbornog štaba i Centrale HDZ-a BiH sa kantonalnim, regionalnim, gradskim i općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko distrikt za pripremu i provedbu izbora.

- Cilj HDZ-a BiH je jasan, dobiti većinu od prijavljenih kandidata za načelnike/gradonačelnike, te većinu na listama za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i liste s koalicijama stranaka Hrvatskog narodnog sabora - zaključeno je na sjednici.

Kako je istaknuto, Predsjedništvo HDZ-a BiH pozdravlja dogovor i prijavu zajedničke Hrvatske liste, HDZ-a BiH i stranaka Hrvatskog narodnog sabora u onim prostorima gdje je položaj hrvatskog naroda ugrožen, navodeći kako se sprječavanjem rasipanja hrvatskih glasova očekuje osvajanje više mandata za lokalne izbore.

Iz Predsjedništva HDZ-a BiH pozvali su sve one koji žive u iseljeništvu da budu dio hrvatskog zajedništva i iskoriste svoje biračko pravo te se blagovremeno prijave za dopisno glasanje, a krajnji rok za prijavu je 1. septembar.