open-navfaktor-logo
search
Otvoreno pismo
Predsjednik Rome se obratio javnosti: Govorio i o Edinu Džeki
On navodi da u klubu rade pažljivo kako bi angažirali talentovani ljude, koji će pomoći Romi da bude na najvećoj sceni, u borbi za trofeje
31.05.2019. u 13:28
get url
text

Predsjednik Rome James Pallotta, nakon turbulentnog perioda i slabe sezone, u kojoj Vučica nije izborila Ligu prvaka, obratio se navijačima dugim pismom, koji je objavila web stranica Rimljana.

- Posljednjih nekoliko sedmica sam šutio, ali postoje stvari s kojima se moram suočiti. Vjerovali ili ne, znam da su neki od vas spremni ignorisati sve što ću reći. Mislim da u klubu niko nije više razočaran, depresivan i ljući od mene, zbog svega što se u Rimu dešavalo proteklih 18 mjeseci - napisao je Pallotta.

On navodi da u klubu rade pažljivo kako bi angažirali talentovani ljude, koji će pomoći Romi da bude na najvećoj sceni, u borbi za trofeje.

- Redovno smo igrali Ligu prvaka. Ostvarili smo neke rekorde, ali nismo osvojili trofej. Zbog toga žalim jer sam ovdje da osvajam trofeje, da stvorim tim i atmosferu koja će navijače učiniti posebnima - piše, između ostalog, u pismu.

U italiji se jučer pojavila informacija da su igrači Rome, prije svih De Rossi, Džeko, Manolas i Kolarov radili protiv Monchija, Tottija i na kraju Eusebija Di Francesca.

- Nikad nisam čuo da ovi igrači traže da otpustimo Di Francesca. Nikada od mene to nisu tražili. Direktno, ni indirektno. U prošlosti sam imao razgovor s igračima kao što je Edin. On je bio iskren o nekim stvarima koje su se događale. Kazao je da mu se to ne sviđa kao profesionalcu. To je govorio jer je htio bolji tim i ja to cijenim. Igrači znaju da su moja vrata uvijek otvorena. Oni znaju da ih želim saslušati ako postoje problemi. Nikada od igrača nisam čuo da loše govore o treneru - naglašava Pallotta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.