Nepal

Predsjednik parlamenta optužen za silovanje vladine radnice

Objavljeno: 01.10.2019. u 10:38

U saopćenju koje je izdao Maharin ured naglašava se da je navod neosnovan i da je on u nedjelju uvečer bio u službenoj rezidenciji

Krishna Bahadur Mahara

FOTO: Arhiv

Krishna Bahadur Mahara, predsjednik Parlamenta Nepala i jedan od vodećih ljudi Komunističke partije, suočen je sa optužbama da je silovao vladinu radnicu u njenoj kući dok je bio u alkoholisanom stanju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Maharov ured je negirao takve navode istakavši da je riječ o politički motiviranom pokušaju atentata na lik predsjednika Parlamenta.

Policija je to odbila komentarisati slučaj, ali su mediji naveli da žena tvrdi kako joj je Mahara ušao u kuću u nedjelju navečer, dok nije bilo njenog supruga, te je napao.

U saopštenju koje je izdao Maharin ured naglašava se da je navod neosnovan i da je on u nedjelju uvečer bio u službenoj rezidenciji.

Mahara je izabrana za predsjednika Parlamenta prošle godine nakon što je Komunistička partija Nepala osvojila većinu mjesta na opštim izborima.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije