open-navfaktor-logo
search
Odbojka
Predsjednik OSBiH se pozivao na "hrvatski scenarij", a u susjedstvu traže reviziju odluke o prvacima
I dok se u Bosni i Hercegovini čeka rasplet situacije oko odbojkaške sezone, u susjednoj Hrvatskoj s ne stišava bura oko odluke Hrvatskog odbojkaškog saveza o prvacima za sezonu 2019/2020.
12.04.2020. u 22:22
get url
text

Naime, odlukom HOS-a za prvacima su proglašene odbojkašice Mladosti iz Zagreba i njihovi imenjaci, ali iz Kaštela.

S ovom odlukom se titula dodjeli ekipi Mladost Ribola Kaštel ne miri se slaviji imenjak iz Zagreba.

VEZANI TEKST - OSBiH dao rok klubovima da se izjasne: Odluka o prvacima države pada u nedjelju?

- Mislim da je prije svega bilo nekorektno da se bilo kakva odluka donijela bez konsultovanja sa svim ostalim klubovima koji su cijelu sezonu igrali - kazao je diretor HAOK Mladost Darko Antunović, prenosi Gol.hr.

Mladost je angožovala advokatski tim koji je Središnjem državnom uredu za sport i Olimpijskom odboru Hrvatske predao zahtjev u kojem traže da se izjase o odluci HOS-a.

Zanimljivo da je predsjednik OSBiH Alija Fatić, odluku saveza susjedne nam države uzimao kao argument za svoj prijedlog da se prvacima proglase odbojkaši Kaknja i odbojkašice Gacka, no on nije prošao na upravnom odboru.

- Ne mogu da vjerujem da pojedini u ovoj situaciji predlažu nastavak prvenstva. Iskreno, mislim da ćemo učiniti ono što je uradila i Hrvatska - kazao je nedavno u svojoj izjavi za Faktor prvi čovjek OSBiH Alija Fatić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.