open-navfaktor-logo
search
Ponudio i alibi
Predat Tužilaštvu KS: Kuldija u policiji negirao da je pucao na Melisu Mešić
Napadač je znao kad i gdje dolazi na posao, a navodno je lice zaštitio kačketom, a na rukama imao rukavice
21.11.2019. u 20:20
get url
text

Četrdesetdvogodišnji Mahir Kuldija, kojeg je sarajevska policija uhapsila zbog sumnje da je jučer na Baščaršiji pokušao ubiti Melisu Mešić (42) iz Sarajeva, koja je teško ranjena hicima iz vatrenog oružja predat je večeras u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, određeno mu je 24-satno zadržavanje.

Portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić kazao je da će, nakon što osumnjičeni bude ispitan, postupajući tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za izricanje odgovarajućih mjera osiguranja, uključujući i mogućnost prijedloga za određivanje pritvora.

- Pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju aktivnosti na prikupljanju svih relevantnih dokaza s ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentovanja predmetnog krivičnog djela - kazao je Hadžiabdić.

Damir Kočo, advokat iz Sarajeva koji zastupa uhapšenog Kuldiju kazao je za Faktor da je njegov branjenik tokom ispitivanja u policiji u potpunosti negirao izvršenje ovog krivičnog djela.

- Dakle, nije se branio šutnjom i iznio je svoju odbranu. U ovom trenutku vam ne mogu otkrivati više detalja - kazao je Kočo za Faktor.

Pokušaj ubistva, podsjećamo, dogodio se oko 8 sati, kada je napadač sačekao Melisu koja je dolazila na posao u ulici Kundurdžiluk.

{$galerijaFotografija}

U nju je ispalio najmanje dva hica, koji su je pogodili u nogu i pluća, nanijevši joj po život opasne povrede, zbog kojih je zadržaana na liječenju u KCUS-u.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo ranije je rečeno da su pripadnici Odjeljenja za krvne i seksualne delikte sarajevske krim-policije, u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom (OSA) BiH, brzom i efikasnom akcijom, identifikovali osumnjičenog, koji je uhapšen jutros oko 2.15 sati.

Iz izvora bliskih istrazi saznali smo da je na osnovu snimaka videonadzora utvrđeno da je osoba koja je pucala na ženu napad na nju izvršila s očiglednim umišljajem.

Napadač je znao kad i gdje dolazi na posao, a navodno je lice zaštitio kačketom, a na rukama imao rukavice.

Daljim radom u saradnji sa OSA-om identifikovan je, lociran, a potom i uhapšen Kuldija. On je, kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, ponudio određeni alibi, koji se provjerava.

Ranije smo objavili da je napadnuta žena u posljednjih nekoliko mjeseci bila žrtva prijetnji i ucjena, ali da uhapšeni Kuldija nije osoba koja stoji iza njih.

Da li su ta dva slučaja povezana zasad nije poznato.

Pucnjava Bascarsija
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.