Lijep gest

Poznati privrednik pastiru napravio kuću

Objavljeno: 21.01.2019. u 08:45

Upriličeno je svečano otvorenje objekta, a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragine poslovne prijatelje bilo je veselo

FOTO: Flash.ba

Drago Vuković iz Potkraja kod Turbeta koga prijatelji od milja zovu još i Božijak napravio je neobičan potez.

Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu bosansku kuću tako da Dževad više neće noćivati u prikolici nego u pravom apartmanu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima.

Upriličeno je svečano otvorenje objekta, a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragine poslovne prijatelje bilo je veselo, piše Flash.ba.

-Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu bosansku vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima. Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali. Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika - vidno uzbuđen izjavio je Dževad Đulan iz Zenice.

Poznati poduzetnik Drago Vuković o ovom neobičnom potezu za bh. prilike kaže:

"Iako sam u početku posao sa ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim savremenu kuću sa svim uređajima. On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uvjete dostojne čovjeka. Farma je među najsavremenijim u regionu tako da danas ovčar i nije teško biti iako mnogi bježe od ovoga zanimanja".

Izvor:   Flash.ba

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije