open-navfaktor-logo
search
Stanari evakuirani
Požar u zgradi u Splitu, vatrogasci ne mogu gasiti zbog nepropisno parkiranih auta
Na terenu je trenutno 40 vatrogasaca s 14 vozila
24.11.2019. u 11:05
get url
text
Požar u zgradi u Splitu
Požar u zgradi u Splitu

Veliki požar buknuo je u nedjelju ujutro u stanu zgrade u splitskom naselju Trstenik, te se proširio na još jedan stan, a stanovnici zgrade su evakuirani.

Prema prvim informacijama koje je objavio portal Index, hitne službe su dojavu o požaru u Papandopulovoj 9 na Trsteniku dobile oko 9 sati, a na teren je upućeno 20-tak vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP), te Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Splita i Žrnovnice sa sedam vozila.

Na terenu je trenutno 40 vatrogasaca s 14 vozila. Na požarištu su i ekipa Hitne medicinske pomoći i policija. Prema prvim informacijama, gašenje je otežano jer su stanovi smješteni na teško pristupačnom terenu za vatrogasce.

Prema dosadašnjim informacijama s terena, nema povrijeđenih osoba. Neslužbeno se pojavila vijest da je povrijeđena jedna žena na koju je palo staklo, ali službeni izvori to nisu potvrdili.

Gust dim i miris paljevine zbog jakog juga osjeti se i u drugim dijelovima grada. A osim vjetra, vatrogascima gašenje otežavaju i nepropisno parkirani automobili.

Naime, na parkingu kod bivše upravne zgrade "Uzor" vatrogasci ne mogu pristupiti zgradi, pa je na teren izašlo i pauk vozilo "Split parkinga" koje uklanja automobile.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.