open-navfaktor-logo
search
Ugrožavanje sigurnosti
Potvrđena optužnica zbog upućivanja prijetnji uredniku portala Radio Sarajevo
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Berbe i Almira Šobovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.
04.01.2022. u 12:41
get url
text

VEZANI TEKST - Osumnjičeni za napad na redakciju portala Radio Sarajevo predati Tužilaštvu

Optuženi se terete da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala Radio Sarajevo, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor sa urednikom zbog objavljenog teksta o hapšenju navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

Po dolasku novinara i urednika u park "Davorin i Mirza", optuženi Adnan Berbo unio se u licu uredniku inicijala A. S. i povišenim tonom mu se obratio sa riječima: Jesi li svjestan da ti i porodica možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba".

Potom je optuženi Almir Šobović rekao: "Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice".

Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A. S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za ličnu i sigurnost članova svoje porodice oštećeni i učinio, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.