open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo ZDK
Potvrđena optužnica: Pretukao punicu na njenom radnom mjestu, prijetio da će je ubiti
Općinski sud u Zavidovićima potvrdio je optužnicu koju je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, 15. aprila 2022. godine, podiglo protiv M. T. zbog nasilničkog ponašnja i ugrožavanja sigurnosti.
29.04.2022. u 10:54
get url
text

Kako se navodi u optužnici, u oktobru 2021. godine M. T. je u bašti ugostiteljskog objekta naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem prema svojoj punici K.-A.A., ugrozio građanski mir. Kako se navodi, došao je u navedeni ugostiteljski objekat, znajući da je njegova punica tu zaposlena, te ju je pozvao da izađe u baštu, pa kada je izašla, misleći da je M. T. donio knjige i đački pribor za svog sina, odmah je fizički nasrnuo na nju psujući joj, te joj je šakom zadao više udaraca u glavu od kojih udaraca je žena pala na terasu objekta.

Nakon toga ju je, kako piše u optužnici, nastavio šutati nogama i udarati po raznim dijelovima tijela.

Dalje se navodi da je potom iz dukserice izvadio metalni nož prijeteći da će je ubiti. Tada je intervenisao inspektor policije PS Maglaj R. M. koji je uz upotrebu zahvata i poluge izvadio nož iz desne ruke M. T. te ga otklonio od žene koju je napao. Nakon toga je M. T. uhapšen, ali je i dalje nastavio sa prijetnjama prema punici da će je ubiti. Žena je zadobila lahke tjelesne povrede u vidu nagnječenja grudnog koša i nagnječenja slabinsko-krstačnog dijela kičme sa desne strane, navedeno je u optužnici.

Time je M. T., kako se navodi, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.