- Premier liga može potvrditi da su u četvrtak, 11. juna i petak 12. juna 1.200 igrača i članova osoblja klubova bili testirani na COVID-19. Među njima su utvrđena dva pozitivna slučaja iz dva različita kluba - navodi se u saopćenju lige.

VEZANI TEKST - Vrančićeva majstorija iz slobodnjaka šokirala Josea Mourinha

Ovi rezultati nastavljaju nizak broj pozitivnih slučajeva otkako su se igrači vratili treninzima prošli mjesec.

Istovremeno je Norwich City, za koji nastupa povremeni bh. reprezentativac Mario Vrančić, potvrdio da je jedan od njihovih fudbaler pozitivan na koronavirus.

Norwich je na svojim službenim stranicama objavio i da će pozitivni fudbaler provesti u samoizolaciji sedam dana prije nego ponovno bude testiran.

- Klub neće otkriti ime igrača koji je zaražen i traži da njegov zahtjev za povjerljiošću podataka bude poštovan - navedeno je u saopćenju kluba.

Britanski mediji pišu da je pozitivni fudbaler, mada se ne zna o kome je riječ, igrao prijateljski meč protiv Tottenhama, prije dva dana.

Engleska Premier liga nastavlja se u srijedu s prvim utakmicama od marta kada je prevenstvo prekinuto zbog pandemije virusa COVID-19.

Aston Villa igra protiv Sheffield Uniteda, a Manchester City protiv Arsenala. Norwich svoju prvu utakmicu nastavka sezone igra u petak protiv Southamptona.