Prilikom šetnje Vilsonovim može se uočiti da je travnjak pored šetališta pokošen, dok je zelena površina pokraj korita rijeke Miljacke vidno zarasla i ostala nepokošena. 

U Općini Novo Sarajevo tvrde da nisu nadležni za održavanje zelene površine u ovoj općini, te da za to nadležnost ima Kanton Sarajevo, odnosno Ministarstvo komunalne privrede KS, dok je održavanje travnjaka pokraj korita Miljacke u nadležnosti Gradske uprave.

Iz KJKP Park su naveli i to da je za travnjak pokraj korita Miljacke Gradska uprava raspisala javni poziv, a da je uređivanje zelene površine pokraj korita u toku, te da u tome ne učestvuje KJKP Park.

Apsurdna je činjenica u tome da su za površine koje dijeli svega nekoliko metara nadležne dvije različite institucije. Pokušali smo kontaktirati Gradsku upravu Sarajeva i Ministarstvo komunalne privrede, te zatražiti pojašnjenje zašto se održavanje zelenih površina ne vrši u saradnji gradske i kantonalne vlasti kako bi se proces pojednostavio, međutim, odgovore nismo dobili.