open-navfaktor-logo
search
Anketa Nove TV
Posljednji rezultati: Zoran Milanović prestigao Kolindu Grabar-Kitarović
U odnosu na posljednje istraživanje Dnevnika Nove TV, Milanović nije ni dobio ni izgubio podršku, ali Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je tri posto poena u tom razdoblju
20.12.2019. u 19:51
get url
text

Prema posljednjem velikom istraživanju Dnevnika Nove TV, koje obuhvata završnicu kampanje, pa i sučeljavanje predsjedničkih kandidata na javnoj televiziji, Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović izjednačeni su.

Kandidat SDP-a tako bi osvojio 24,3, a kandidatkinja HDZ-a 24,2 posto birača.

U odnosu na posljednje istraživanje Dnevnika Nove TV, Milanović nije ni dobio ni izgubio podršku, ali Kolinda Grabar-Kitarović izgubila je tri posto poena u tom razdoblju.

Miroslav Škoro također, ne može biti zadovoljan završnicom kampanje, jer je dočekuje s podrškom od 18 posto, a još početkom kampanje mogao je računati na 23 posto podrške.

Kako prenosi jutarnji.hr, tada su tri kandidata bila unutar statističke pogreške. Kolinda Grabar-Kitarović na 27,4, Zoran Milanović na 24, a Miroslav Škoro na 23 posto.

Zanimljivo je u odnosu na istraživanje s početka kampanje da je broj neodlučnih porastao sa osam, na 13,6 posto.

Jutarnji.hr donosi predviđanja - ko pobjeđuje u drugom krugu?

Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi u drugom krugu 43,1 posto, a Zoran Milanović 40,9 posto glasova. Svoj glas ne bi dalo nikome niti bi izašlo na birališta 11 posto ispitanika, a ne zna još pet posto.

Kolinda Grabar-Kitarović može računati u drugom krugu na 47 posto birača Miroslava Škore, 39 posto neodlučnih, ali i 37 posto birača Ivana Pernara.

Zoran Milanović pak u drugom krugu dobija većinu glasova Mislava Kolakušića, Darija Juričana, Dejana Kovača, Dalije Orešković i Katarine Peović.

U slučaju da se u drugom krugu nađu Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro, vodila bi se, kako dalje prenosi jutarnji.hr, mrtva utrka.

Kolinda Grabar-Kitarović dobila bi 38,2 posto, a Miroslav Škoro 36,2 posto.

Na birališta ne bi izašlo 19,7 posto građana koji su glasali u prvom krugu. Ne zna njih 5,8 posto.

Miroslav Škoro je u odnosu na početak kampanje izgubio prednost od 11 postotnih poena. To se objašnjava time da birači ostalih kandidata u manjem broju daju Škori podršku ili neće izaći na birališta, kao što će većina Milanovićevih birača, budu li morali u drugom krugu birati između Škore ili Kolinde Grabar-Kitarović, ostati kod kuće.

Miroslav Škoro, ako bi ušao u drugi krug, pobijedio bi Zorana Milanovića i on bi dobio 47 posto, a Zoran Milanović 37,5 posto. Na birališta ne bi izašlo 10,6 posto birača, a ne zna njih 4,9 posto.

Miroslav Škoro mogao bi pobjedu zahvaliti i činjenici da bi mu podršku dalo 70 posto HDZ-ovih birača, odnosno Kolinde Grabar-Kitarović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.