Poslijepodne ponegdje na jugoistoku Bosne i istoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 °C.

Stabilizacija vremena ugodno će djelovati na većinu stanovništva, a tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se umanjiti. Opšta slika će biti ljepša u Hercegovini i na zapadu, dok će u unutrašnjosti, povremena naoblaka, uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama. Moguće su slabije reakcije na promjenu u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije.

Sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Poslijepodne razvedravanje u Krajini i Posavini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 22 do 27 °C.

U srijedu je sunčano vrijeme, jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 °C. I u četvrtak će biti sunčano vrijeme, sa najvišom dnevnom do 34 stepena.