open-navfaktor-logo
search
Prva ikada
Poslije pobjede nad Grčkom: Bosnić otkrio šta ga je posebno motivisalo nakon što je postao selektor
Selektor košarkaške reprezentacije Bih Vedran Bosnić bio je zadovoljan oni što su njegovi izabranici pokazali u pobjedi nad Grčkom (84:69), prvom ikada nad ovom selekcijom.
20.02.2021. u 18:16
get url
text

VEZANI TEKST - Košarkaši BiH se revanširali Grcima za poraz u Mejdanu

- Želim, prije svega, čestitati mojim igračima jer su napravili nevjerovatan posao. Zadržali smo Grke na ispod 70 poena i pobijedili ih po prvi put u historiji, što je zaista fenomenalno - kazao je Bosnić, te dodao:

- Sjajna utakmica za nas, kontrolisali smo veći dio meča, bili bolji u svakoj četvrtini. Bili smo veoma motivisani iako smo već osigurali plasman na EP, ali zadržali smo fokus kao što smo ga imali i u "balonu" u Sarajevu. Veoma sam sretan.

Svjetan je Bosnić da je sa svojim pulenima i stručnim štabom napravio ozbiljan posao.

- Sedam godina nismo bili na Evropskom prvenstvu. Kada sam tek preuzimao ovu poziciju bio sam veoma motivisan da uradim sve što mogu kako bih usrećio narod u mojoj domovini. Veoma smo sretni, naročito zbog načina na koji smo ostvarili plasman na Eurobasket. Naša grupa je jedna od najtežih u ovim kvalifikacijama, ali momci su odradili veliki posao - naglasio je selektor košarkaških Zmajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.