Borba za istinu

Porodice žrtava genocida zahvalile Izetbegoviću za podršku i nesebičnu pomoć

Objavljeno: 24.10.2018. u 17:11

Pismo zahvale u ime udruženja porodica žrtava Izetbegoviću su uručile predsjednice Munira Subašić i Šuhra Sinanović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas predstavnice udruženja porodica žrtava genocida.

Tom prilikom, predstavnice Pokreta Majke enklave Srebrenica i Žepa i Udruženja Žena Podrinja Bratunac uručile su predsjedavajućem Izetbegoviću pismo zahvale za podršku i nesebičnu pomoć u borbi za istinu i pravdu koju im je pružao tokom dva mandata u Predsjedništvu BiH.

Pismo zahvale u ime udruženja porodica žrtava Izetbegoviću su uručile predsjednice Munira Subašić i Šuhra Sinanović.

U srdačnom razgovoru sa predstavnicama udruženja, Izetbegović je pohvalio njihovu predanost, upornost i istrajnost u borbi za istinu i pravdu. Naglasio je da to treba da bude trajno opredjeljenje svih bh. patriota, naročito u vremenu kada se genocid nastoji negirati i relativizirati i pokušava napraviti virtuelni etnički balans u pocesuiranju ratnih zločina, s ciljem da se izjednače žrtve i agresori, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije