open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Pooštravanje mjera u gradskom prijevozu, ko ne bude imao masku, dobit će je od Covid-redara
Za putnike javnog gradskog prijevoza u Sarajevu nadležni su osigurali jednokratne maske.
07.01.2022. u 12:59
get url
text

Kako su jučer saopćili iz Vlade KS, Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Direkcijom za robne rezerve, putnicima u javnom prijevozu KS osigurali su maske, te apeluju na sve putnike da se pridržavaju epidemioloških mjera.  

Direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS Senad Mujagić za Faktor je kazao kako je jučer ovo preduzeće dobilo 300.000 maski.

- Dobili smo maske, sada treba da završimo papirologiju nakon čega će se maske moći dijeliti. Covid-redari će dijeliti maske onim putnicima koji u gradskom prijevozu ne budu imali maske – kazao je Mujagić.

Istakao je da će biti više Covid-redara na terenu i da će se mjere morati pojačati.

- Vjerovatno će se uključiti i inspekcija s obzirom na to da imamo povećan broj zaraženih koronavirusom. Čim završimo formalni prijem maski, organizirat ćemo njihovu podjelu - naveo je direktor GRAS-a.

Pitali smo direktora Mujagića da li je zadovoljan trenutnim stanjem u gradskom prijevozu i poštivanjem mjera.

- Trenutno nisam, došlo je do naglog broja zaraženih, a mi smo još u nekoj prazničnoj atmosferi. Mislim da smo svjesni opasnosti koja vreba dvije godine i da ćemo se prilagoditi novom talasu – kazao je Mujagić.

Kako su za Faktor kazali iz Centrotransa od Direkcije za robne rezerve KS dobili su nešto više od 191.000 maski.

Podjela maski počinje danas na linijama gradskog i međugradskog prijevoza. Ističu kako će maske dobiti oni putnici koji prilikom ulaska u vozilo ne budu imali masku a da će Covid-redari vršiti kontrolu poštivanja mjera u vozilima.

Iz Vlade KS su prijevoznicima u Kantonu Sarajevo ukazali da trebaju održavati higijenu vozila i vršiti sve neophodne aktivnosti kako bi pomogli u sprečavanju širenja koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.