open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Ponovo privedena braća Armin i Nermin Ćulum?
Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni, a ispitani su i u vezi sa ubistvom Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena
11.05.2019. u 00:32
get url
text

Braća Nermin i Armin Ćulum privedeni su večeras u Banjoj Luci, javila je ATV.

Oni se, kako je izvijestila ova televizija, trenutno nalaze u Policijskoj upravi Banja Luka.

Braća Ćulum su i prije izvjesnog vremena bili privedeni, a ispitani su i u vezi sa ubistvom Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena.

Braća Nermin i Armin Ćulum poznati su odranije policiji, a bili su interes policijskih službi ne samo u BiH, već širom Evrope, a najviše zbog djelovanja unutar bajkerske organizacije "United Tribuns" koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost.

Naime, prema izvještaju Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bayern iz 2014. godine, motociklistička organizacija, ili kako sami sebe nazivaju bratstvo "United Tribuns" predstavlja treću najveću državnu opasnost u Njemačkoj.

Direktor Policije RS-a Darko Ćulum rekao je danas u Doboju da motiv ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića još nije poznat i da se sprovodi intenzivna istraga.

- Sprovodimo intenzivnu istragu. Svaki dan se radi. Ovog momenta su u toku neka vještačenja - rekao je Ćulum novinarima.

On je podsjetio da je javnost ranije upoznata da je riječ o tri izvršioca krivičnog djela.

Međutim, nije poznato da li su Ćulumi ponovo privedeni zbog ovog slučaja, ili je pak u pitanju nešto drugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.