Nakon što je automobilom prije 22 godine sletio u jezero u saveznoj američkoj državi Florida, posmrtni ostaci Amerikanca Williama Moldta nađeni su zahvaljujući internet pregledniku Google Earthu.  Moldt je 7. novembra 1997. godine napustio noćni klub u malom mjestu Lantana, a od tada mu se gubi svaki trag. Zahvaljujući Google Earthu, njegovo vozilo je pronađeno na dnu obližnjeg jezera 22 godine kasnije.

Osoba koja je putem Google Eartha istraživala područje gradića Wellingtona, primijetila je vozilo u jezeru, potom je o tome najprije obavijestila prijatelja iz Wellingtona koji je pomoću drona provjerio i potvrdio da se u jezeru nalazi vozilo. O slučaju je obaviještena policija, te je 28. augusta ove godine iz jezera izvučeno vozilo, u kojem su nađene kosti. Sedam dana kasnije, nakon što su obavljene neophodne analize, utvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima nestalog Moldta.

Nakon provjere snimaka Google Eartha iz 2007. godine, utvrđeno da se i tada na snimcima vidi vozilo u jezeru, no niko to ranije nije uspio primijetiti.