Lajić je uhapšen u avgustu ove godine zajedno sa Željkom Erceg, dok se za njenim suprugom Davorom Ercegom traga i za njim je raspisana potjernica.

Bračni par Erceg je hapšen u akciji Vitorog u februaru 2019. kada je zaplijenjeno oko 53,5 kilograma skanka, kokain i oružje. Oboje su osuđeni na zatvorske kazne jer su se kao pripadnici kriminalne grupe bavili nedozvoljenom proizvodnjom i prometom droge.

Nakon sporazuma sa tužilaštvom, Željka Erceg je osuđena na dvije, a Davor Erceg na četiri godine i šest mjeseci zatvora, ali se nisu pojavili na izdržavanju kazne.

Prema navodima iz optužnice protiv Lajića, on se tereti da je, zajedno sa D.Z., 23. avgusta ove godine u Bosanskoj Gradišci, na za sada neutvrđenoj lokaciji, krio Davora Ercega znajući da je ovaj pravosnažno osuđen i da je za njim raspisana potjernica, kao i da su preduzimali druge radnje sa ciljem da mu pomognu da ne ode u zatvor.

U optužnici je navedeno da je Lajić 23. avgusta svojim vozilom odvezao Davora Ercega u naselje Pendrek u Bosanskoj Gradišci, a potom po njegovom naređenju otišao po Ercegovu torbu i lične stvari u namjeri da mu ih odnese, a kako bi mu omogućio dalje skrivanje i izbjegavanje izvršenja kazne.

Međutim, u tome su ga spriječili policajci iz Bosanske Gradiška koji su ga uhapsili.