open-navfaktor-logo
search
Liga nacija
Poljaci "pomogli" BiH: Elf u drugom "šeširu" za žrijeb kvalifikacija za EP
Fudbalska reprezentacija BiH u žrijebu koji se održava 2. decembra u Dublinu sasvim sigurno izbjeći bivše prvake svijeta iz 2014. godine
20.11.2018. u 22:39
get url
text

Remijem 1:1 na gostovanju kod Portugala fudbalska reprezentacija Poljske, iako je još ranije ispala u B diviziju Lige nacija, osigurala je sebi mjesto u prvom "šeširu" žrijeba kvalifikacionih grupa za EURO 2020 godine.

Poljaci su tako svoje komšije Nijemce "gurnuli" u jakosnu grupu za Zmajevima, pa će tako fudbalska reprezentacija BiH u žrijebu koji se održava 2. decembra u Dublinu sasvim sigurno izbjeći bivše prvake svijeta iz 2014. godine.

Portugal je golom Andrea Silve držao Njemačku u prvom "šeširu", ali nakon isključenja Pereire Milik je bio siguran sa bijele tačke i tako Elf poslao u drugu jakosnu grupu.

Iako je Šveđanima i remi protiv Rusije večeras bio dovoljan da ovjeri promociju u elitnu diziviju Lige nacija, skandinavska selekcija ništa nije prepustila slučaju pa je domaćina posljednjeg Mundijala kući ispratila sa dvije lopte u mreži. Lindelof je u 41. minuti na pravi način iskoristio Lustigovo proigravanje i pogodio za 1:0, da bi Berg u 72. minuti postavio konačnih 2:0.

Uvjerljivu pobjedu večeras je na stadionu JNA zabilježila Srbija. Izabranici Mladena Krstajića sa 4:1 porazili su Litvaniju, a pogađali su Mitrović, Prijović i Ljajić, uz autogol Zuple. Jedini pogodak za goste postigao je Petravicius.

Crna Gora poražena je u Podrgorici od Rumunije s 1:0, dok je Škotska u direktnom okršaju za plasman u B diviziju nadigrala Izrael sa 3:2.

Najuvjerljiviju pobjedu večeras upisali su reprezentativci Kosova, koji su na domaćem terenu sa 4:0 savladali Azerbejdžan. Heroj Kosova večeras je bio trostruki strijelac Zeneli. Kosovo uvjerljivom pobjedom nad direktnim konkurentnom izborilo promociju u C diviziju Lige nacija.

Rezultati:
Liga A
Portuga - Poljska 1:1

Liga B
Švedska - Rusija 2:0

Liga C
Crna Gora - Rumunija 0:1
Srbija - Litvanija 4:1
Škotska - Izrael 3:2

Liga D
Kosovo - Azerbejdžan 4:0
Malta - Farski otoci 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.