AMUS

Politika umiješala prste, kome treba da se skupština održi u Doboju?

Objavljeno: 24.09.2018. u 21:14 Autor: D.Z.

Dugoočekivana Skupština Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca bit će održana 29. oktobra

Dino Šaran smatra da je u radu AMUS-a dosta nepravilnosti, a posebno smeta netransparentnost

Dugoočekivana Skupština Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca bit će održana 29. oktobra. Ova informacija je obradovala sve autore, muzičare i ostale estradne radnike, ali je trenutnu radost vrlo brzo zamijenila nevjerica i zabrinutost kada su vidjeli da će se Skupština održati u Doboju.

- Poštovane kolegice i kolege autori, članovi AMUS-a, u prilogu Vam dostavljamo obavještenje i poziv članovima AMUS-a sa prijedlogom dnevnog reda Skupštine koja je zakazana za 29.10.2018. godine sa početkom u 18 sati u hotelu "Park“ (dvorana Central) u Doboju, ulica Kneza Lazara 2, 74 000 Doboj – stoji u e-mailu, koji je pristigao na adrese članova AMUS-a.

Već duže vremena u AMUS-u se dešavaju pomalo čudne stvari, a u samom udruženju ima nekoliko struja, što sigurno nanosi štetu svim autorima u našoj zemlji. Podsjetimo, Edin Dervišhalidović Dino u maju je na redovnoj Skupštini podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) i tu funkciju sada obavlja Mladen Matović, potpredsjednik ove organizacije.

Za komentar povodom Skupštine, koja je planirana u Doboju, zamolili smo Dinu Šarana, uspješnog autora i lidera popularnog benda "Letu Štuke“.

- Nije mi jasno što će se Skupština održavati u Doboju? Ne znam je da li to ima veze sa politikom, ali sigurno je da na ovaj način Upravni odbor želi da oslabi volju članstva. Imali smo sa članovima Upravnog odbora nekoliko sastanaka na kojima smo tražili sazivanje vanredne skupštine, ali nisu ispunili naše zahtjeve. U radu AMUS-a postoje mnoge nepravilnosti, a posebno nam smeta netransparentnost. Razočarao sam se u neke kolege. Mislio sam da novac nije sve i da im on nije proritet, ali sam pogriješio. Upravni odbor previše troši i tantijeme se ne raspoređuju kako treba. Većina je oštećena ovim načinom rada AMUS-a - kazao je za Faktor Dino Šaran.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije