Utorak, 30.11.2021.
FOTO: ARHIV

Policijska akcija u Tuzli: Tri žene i muškarac uhapšeni zbog navođenja na prostituciju

Akcija je provedena nakon višemjesečne istrage, a po naredbama Općinskog suda Tuzla, istražitelji su pretresli tri stana, dva ugostiteljska objekta i više automobila na području grada Tuzle

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su u Tuzli uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na prostituciju.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, akcija je provedena nakon višemjesečne istrage, a po naredbama Općinskog suda Tuzla, istražitelji su pretresli tri stana, dva ugostiteljska objekta i više automobila na području grada Tuzle.

Uhapšene su tri žene, M. M. (27), R. O. (31), S. D. (40), te muškarac J. B. (49), svi nastanjeni na području Tuzle.

- Postoje osnovi sumnje da su navedena lica, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, duži vremenski period navodila više djevojaka na pružanje seksualnih usluga za novac. Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom - naveli su iz tuzlanske policije.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama MUP TK-a, uhapšeni će uz izvještaj o krivičnom djelu biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh