open-navfaktor-logo
search
Sve negira
Policija uhapsila osumnjičenog za nesreću kod Čelinca: Bio toliko pijan, da ga nisu mogli ispitati
On je u trenutku privođenja bio toliko pijan, da policija sa njim nije mogla uspostaviti adekvatnu komunikaciju
27.08.2019. u 12:43
get url
text

Policajci iz Skender Vakufa i Čelinca identifikovali su i uhapsili M. D. (52) iz Skender Vakufa osumnjičenog da je učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u mjestu Memići kod Čelinca, kada je poginuo pješak Draženko Stanarević (49) iz Ljubačeva.

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja. Kako nezvanično saznajemo, on je u trenutku privođenja bio toliko pijan, da policija sa njim nije mogla uspostaviti adekvatnu komunikaciju.

- Tokom pokušaja ispitivanja, negirao je, ali postoje određeni tragovi koji upućuju da je on osumnjičeni – ispričao nam je izvor.

Sinoć oko 20.55 sati, na regionalnom putu u mjestu Memići, opština Čelinac, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao nepoznati vozač nepoznatim vozilom koji se udaljio sa lica mjesta i 49-godišnji pješak koji je od zadobijenih povreda preminuo.

Uviđaj na mjestu događaja obavljen je u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a policijski službenici su blagovremenom reakcijom, iste večeri oko 21.15 sati, u mjestu Otlovići, opština Skender Vakuf, zaustavili teretno vozilo "man" kojim je upravljao M. D., osumnjičen da je učestvovao u pomenutoj saobraćajnoj nesreći.

Kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, potvrdila je policija.

- Policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti i dokumentovanja krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja. Prema uhapšenom će se dalje mjere i radnje preduzimnati po instrukciji dežurnog tužioca - saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.