open-navfaktor-logo
search
Mostar
Policija privela dvije osobe pod sumnjom da su krali mesingane predmete na grobljima
Policijski službenici iz Mostara u noći s četvrtka na petak priveli su dvije osobe zbog sumnje da su krali mesingane predmete s mostarskih groblja.
29.04.2022. u 10:53
get url
text

Oko 4:25 sati patrola policije je pri obilasku staničnog područja, pored ceste M17, u mjestu Drežnica, primijetila "golf 3" za čijim se upravljačem nalazio A. Š. (1984.) iz Sarajeva.

Nakon desetak minuta pojavilo se teretno vozilo "renault" kojim je upravljao M. Z. (1989.) iz Širokog Brijega. On je iz vozila izbacio putničku torbu u kojoj su se nalazili dva mesingana svijećnjaka, tri nadgrobne mesingane alke, mesingani nosači i par rukavica.

Zbog sumnje da su navedene stvari predmet krivičnog djela osobe su privedene, a vozila parkirana u krug Policijske uprave Mostar, saopćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U vrijeme uskršnjih blagdana građani su prijavili više krađa ukrasnih ručica s grobnica na mostarskim grobljima "Masline" i "Raštani". Policijskim radom utvrđeno je da je nepoznati počinitelj ili više njih od 16. do 19. aprila s 80 grobnica ukrao više od 220 ukrasnih ručica od mesinga, pri čemu su na više grobnica oštećene i srušene vaze za cvijeće te lampioni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.