Klubovi zabrinuti

Pjanićev predsjednik predvodi pobunu protiv prvog čovjeka FIFA-e

Objavljeno: 15.03.2019. u 14:01

Iz ECA-e poručuju kako "novi format takmičenja nije prihvatljiv, pogotovo zbog već fiksiranog rasporeda međunarodnih takmičenja do 2024. godine"

Andrea Agnelli, predsjednik ECA-e

FOTO: TWITTER

Najbolji evropski fudbalski klubovi nezadovoljni su budućim formatom Svjetskog klupskog prvenstva koje bi trebalo brojati 24 tima. Evropsko udruženje klubova (ECA) nije zadovoljno formatom takmičenja koje planira uvesti FIFA, a čiji je veliki zagovornik prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino.

Iz ECA-e su poručili kako "novi format takmičenja nije prihvatljiv, pogotovo zbog već fiksiranog rasporeda međunarodnih takmičenja do 2024. godine".

Evropsko udruženje klubova koje predvodi Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa, zaprijetilo je FIFA-i da bi timovi koji su članovi ove organizacije vrlo lako mogli bojkotovati Svjetsko klupsko prvenstvo.

Iz ECA-e, u čijem su članstvu 232 evropska kluba, navodno su istaknuli zabrinutost zbog činjenice da su nedovoljno informisani o planovima predsjednika FIFA-e, koji očito nije mnogo razmišljao o planovima i obavezama klubova.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije