Drama u Španiji

Policija hapsi fudbalere zbog namještanja utakmica!

Objavljeno: 28.05.2019. u 11:44

Pojedini španski mediji navode da su među uhapšenima Agustin Lasaosa, predsjednik Huesce, te igrači Raul Bravo, Borja Fernandez, Carlos Garinda...

Svi koji su uhapšeni optuženi za pranje novca, podmićivanje i korupciju

FOTO: MARCA

Iz Nacionalne profesionalne fudbalske lige (LNFP) Španije saopćili su da je uhapšeno nekoliko fudbalera zbog sumnje da su namještali utakmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

LNFP je naglasio da je hapšenja izvršila nacionalna policija u utorak ujutro, te da je pokrenuta istraga o eventualnom namještanju utakmica. Iz policije su samo kratko objavili da je akcija u toku.

Pojedini španski mediji navode da su među uhapšenima Agustin Lasaosa, predsjednik Huesce, i šef medicinskog osoblja Juan Carlos Galindo Lanuza, zatim Raul Bravo, nekadašnji igrač Rela Madrida, Borja Fernandez, nedavno penzionisani veznjak Valladolida, Carlos Garinda, koji je nastupao za Granadu, Levante i Sevillu i Inigo Lopez, defanzivac Deportiva.

Dodaje se da su svi koji su uhapšeni optuženi za pranje novca, podmićivanje i korupciju i za udruživanje s kriminalnom organizacijom.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije