Pored njega, zbog napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti uhapšen je i njegov brat P. A., te još pet osoba koje se sumnjiče za nasilničko ponašanje.

Svemu je prethodio sukob više osoba ispred jednog ugostiteljskog objekta, zbog kojeg je intervenirala policija.

Prema saopćenju PU Doboj, u noći sa subote na nedjelju oko 1 sat iza ponoći, policiji je prijavljena vika i galama ispred ugostiteljskog objekta. Dolaskom na mjesto događaja, policija je zatekla sedam osoba koje su se međusobno sukobile.

- Nakon što su policijski službenici pokušali da ih spriječe u vidnoj namjeri da se međusobno fizički obračunaju, I. A. i P. A. su fizički nasrnuli na policijskog službenika - navodi se u policijskom saopćenju.

Svih sedam osoba je nakon privođenja u službene policijske prostorije testirano na prisustvo alkohola i droge, te je utvrđeno da je A. K. pozitivan na opojne droge, dok su P. A., T. M. i B. Ž. bili pod utjecajem alkohola, dok je M. M. bio i pijan i pod utjecajem droga.

- Imajući u vidu da je I. A. policijski službenik Policijske uprave Doboj, načelnik naše Uprave je navedenog policijskog službenika suspendovao iz MUP-a RS-a te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS-a uputio zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka. Dalje mjere i radnje se preduzimaju u saradnji sa nadležnim tužilaštvom - navodi se u policijskom saopćenju.