open-navfaktor-logo
search
Bludne radnje
Pokušao joj strgnuti odjeću: Migranti iz Šri Lanke odbranili djevojčicu od Pakistanca
Djevojčica je izjavila da joj je nepoznati migrant sa područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću, a da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca
09.11.2018. u 11:07
get url
text

Policija iz Bihaća traga za nepoznatim migrantom, za kojeg se sumnja da je iz Pakistana, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo bludne radnje na štetu 13-godišnje djevojčice.

Kako je jutros saopćeno iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, policajci iz Bihaća su sinoć oko 20.20 sati, obavljajući redovne poslove, obilazili obale rijeke Une, gdje su zatekli šest migranta, svi iz Šri lanke, koji su policajcima pokazali mjesto gdje se nalazi nepoznata ženska osoba.

- Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja, nakon čega su svi pozvani u prostorije PS Bihać, gdje su sa njima istražitelji obavili razgovor - naveli su iz MUP-a USK.

Istovremeno, sa 13-godišnjakinjom je također obavljen razgovor u prisustvu službenice JU Centra za socijalni rad.

Djevojčica je izjavila da joj je nepoznati migrant sa područja Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću, a da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca.

- O događaju obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da ovaj događaj ima obilježja krivičnog djela bludne radnje, te naložio dalje provođenje istrage. Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela, te identifikaciji migranta koji ga je je počinio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.