open-navfaktor-logo
search
Nema povrijeđenih
Pokušaj ubistva u Šipovu: Ispod "forda" eksplodirala bomba, policija istražuje
Policijski službenici Policijske stanice Šipovo rade uviđaj i istragu u vezi sa eksplozijom na automobilu marke "ford", koja se dogodila sinoć oko 22.45 sati u ulici Sime Šolaje, u općini Šipovo.
13.10.2020. u 12:26
get url
text

Iako nije bilo povrijeđenih, slučaj je okarakterisan kao pokušaj ubistva. Međutim, iz policije ne iznose nikakve detalje o ovom kontroverznom događaju.

- Preduzimaju se sve mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti. Prilikom eksplozije na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok nije bilo posljedica po osobe. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na prikupljanju dokaza i dokumentovanju krivičnog djela pokušaj ubistva - saopćeno je iz PU Mrkonjić Grad.

Mještani ovog dijela Šipova su kratko prokomentarisali za Faktor da su nešto prije 23 sata čuli eksploziju, a da je ubrzo zatim stigla i policija.

Uviđaj je trajao skoro cijelu noć, te je nastavljen i jutros.

Nezvanično, automobil je vlasništvo Gojka D.

- Automobil je bio parkiran kraj komšijske kuće. Sve nas je to uznemirilo, iako u tom trenutku nikoga nije bilo na ulici. Radi se o slabo naseljenom dijelu Šipova, na putu prema Baraćima. Ljudi nisu navikli na takve događaje u ovako malom mjestu. Srećom da niko nije povrijeđen. Priča se da je navodno pod automobilom bila bomba, ali ništa ne znamo o motivima - kazali su nam mještani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.