open-navfaktor-logo
search
Suđenje
Pokušaj ubistva novinara: Čolić "objasnio" otkud njegov biološki trag na palici
Tvrdi da je njegov biološki trag na teleskopsku palicu, kojom je Kovačević pretučen, dospio slučajno, te naveo nekoliko navodnih mogućnosti kako se to desilo
27.06.2019. u 15:43
get url
text

Bokser Marko Čolić (32) kazao je danas u Okružnom sudu Banja Luka da nije pokušao da ubije novinara BN Televizije Vladimira Kovačevića (37), za šta je optužen.

Tvrdi da je njegov biološki trag na teleskopsku palicu, kojom je Kovačević pretučen, dospio slučajno, te naveo nekoliko navodnih mogućnosti kako se to desilo.

Kazao je kako je posjećivao "Armi šop" u Banjoj Luci i dirao takvu palicu, kao i da radi kao osiguranje u jednom banjalučkom noćnom klubu, gdje je od posjetilaca oduzimao takve palice.

- Radio sam kao osiguranje na ulazu u klub "Balkan" i od ljudi sam uzimao takve palice kako ih ne bi unijeli, a poslije im vraćao. Možda je tako dospio moj trag. Nisam napao Kovačevića. I ne poznajem ga - istakao je Čolić.

Priznao je da je dan nakon napada išao u ulicu u kojoj se desio pokušaj ubistva, provjeravajući, kako je ispričao, ima li na parkingu auto njegovog prijatelja.

- Nisam tražio palicu jer nisam počinio napad, a da jesam to uradio ne bih išao na mjesto zločina. To je van pameti - rekao je Čolić.

Govorio je i o tome kako od početka, odnosno od ispitivanja u policiji, negira sve što mu se stavlja na teret, a iznio je i detalje o tome gdje je bio kritičnog dana.

Tvrdi da je cijeli dan bio kući sa surpugom, a navečer oko 22 sata otišao na posao u spomenuti klub, gdje je radio kao osiguranje.

Njegovim saslušanjem završen je dokazni postupak, a završne riječi bit će iznesene 9. jula, nakon čega će biti donesena presuda.

Čolić je optužen da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem (28) koji je u bjekstvu, pokušao ubiti Kovačevića u augustu prošle godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.