PU Prijedor

Pokušaj ubistva: Nakon svađe u porodičnoj kući "sijevali" noževi, dvoje teško povrijeđeno

Objavljeno: 06.12.2019. u 11:09

Prijedorčanin A. H. je poslije verbalnog sukoba nožem povrijedio O. Š., nakon čega je maloljetnik koji je tome prisustvovao uzeo nož i A. H. nanio teške povrede

FOTO: Ilustracija

Policijskoj upravi Prijedor sinoć je prijavljeno da je u mjestu Ljubija, u jednoj privatnoj kući, došlo do tuče više osoba, od kojih su dvije teško povrijeđene. 

Prema informacijama iz PU Prijedor, incident je prijavljen oko 22 sata. 

Policajci su odmah nakon prijave izašli na mjesto događaja, te su utvrdili da je A. H. iz Prijedora, nakon verbalnog sukoba nožem ubo O. Š., također iz Prijedora, pri čemu su mu nanesene teške povrede.

Nakon toga, maloljetnik koji je prisustvovao okršaju, uzeo je nož i njime nanio teške povrede A. H. 

Povrijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Prijedor, gdje su zadržani na daljnjem liječenju. 

- Policijski službenici Policijske uprave Prijedor pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na dokumentovanju i kompletiranju krivičnog djela ubistvo u pokušaju, dok se prema maloljetnom licu postupa u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku - saopćeno je iz policije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije