open-navfaktor-logo
search
BiHAMK
Pojačana frekvencija vozila: Gužve na graničnim prijelazima na ulazu i izlazu iz BiH
Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično
24.08.2019. u 16:35
get url
text

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Velika Kladuša, Gabela Polje, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Gradina i Orašje, a na ulazu u zemlju na graničnim prijelazima Hum i Klobuk. Na ostalim graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, objavili su u subotu poslijepodne iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici magistralnog puta M-18 Olovo - Kladanj (u mjestu Paklenik) saobraćaj je potpuno obustavljen. Zbog oštećenja kolovoza na magistralnom putu M-4 Jelah - Teslić u mjestu Kalošević, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 0.30 do 1.30 sati, od dva do 3.30 i od četiri do 5.30, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic - Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju, zaključili su iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.