open-navfaktor-logo
search
Snimci iz sudnice
Pogledajte kako je izgledalo ročište za pritvor Darku Elezu
Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Darku Elezu, koji je preksinoć izručen iz Srbije u BiH, a zbog sumnje da je počinio krivična djela organizovani kriminal, teško ubistvo, pokušaj ubistva, iznuda i ugrožavanje sigurnosti.
05.03.2021. u 16:42
get url
text

Kako se na dašanjem ročištu za pritvor moglo čuti od tužioca Dubravka Čampare, Elez se tereti da je u Srbiji organizirao kriminalnu grupu, a koja je činila krivična djela u BiH.

VEZANI TEKST - Čampara: "Svjedocima je rekao da će pobiti sve koji su dobri s Đokom"; Elez: Jedva čekam te svjedoke"

Na teret mu, između ostalog, stavlja da je organizirao ubistvo Siniše Miličevića Tigra koji je ubijen u Istočnom Sarajevu u junu 2018. godine.

Tigrov "grijeh", prema navodima tužioca, je to što je bio "dobar" sa Đorđom Ždralom, Elezovim zakletim neprijateljem, a nekadašnjim kumom, koji u Foči služi 20-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS-a Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini 2000. godine.

Kako je kazao tužilac, među 35 svjedoka, "koji su svi redom tražili mjere zaštite jer se nenormalno boje" je i jedan koji je kazao kako mu je Elez lično rekao da će "sve pobit ko je dobar s Đokom, od Miće, Škobe, a i Tigar će doći na red".

Elez je ubistvo Miličevića na jutrošnjem ročištu odlučno negirao, kazavši da ubijenog uopće i ne poznaje, kao i ostala djela koja mu se stavljaju na teret.

Jedino nije negirao da je zvao telefonom načelnika PU Istočno Sarajevo Branimira Šehovca, kojeg je, kako je kazao, samo "zezao".

{$galerijaFotografija}

 

Untitled-1 ffcopy.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.