open-navfaktor-logo
search
Savez RVI FBiH
Podrška imenovanju Ahmeta Baljića za direktora Fonda
Povodom brutalnih i neutemeljenih napada na v. d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Ahmeta Baljića, Savez ratnih vojnih invalida FBiH daje punu podršku u njegovom radu
30.10.2019. u 19:57
get url
text
Ahmet Baljić
Ahmet Baljić

Savez ratnih vojnih invalida (RVI) Federacije BiH podržava imenovanje Ahmeta Baljića za direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

- Povodom zadnjih brutalnih, neutemeljenih napada na v. d. direktora Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Ahmeta Baljića, Savez ratnih vojnih invalida FBiH daje punu podršku u njegovom radu - navodi se u saopćenju Saveza RVI.

Navode u saopćenju da njihovu bezrezervnu podršku Baljić uživa, prevashodno, zbog činjenice da ratni vojni invalidi do njegovog dolaska na čelo Fonda praktično nisu niti znali za postojanje Fonda, koji je djelovao polutajno i potpuno netransparentno, odnosno zbog činjenice da je otvorio vrata Fonda za sve osobe s invaliditetom i svima omogućio da pod jednakim uslovima koriste sredstva za zapošljavanje.

- Baljić je ustrajno je insistirao na provođenju zakona u dijelu koji se odnosi na naplatu posebnog doprinosa za poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom. Njegove aktivnosti su rezultirale povećanjem prihoda, a samim tim i novčanih izdvajanja za pomoć pri zapošljavanju osoba s invalditetom u omjeru od 500 posto u odnosu na period prije njegovog dolaska - navodi se u saopćenju Saveza RVI.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.