- Pored pripadnika Odjela kriminalističe policije Policijske uprave Srebrenik uviđaj će, pod nadzorom tužioca, vršiti vještak iz oblasti elektrotehnike i vještak protivpožarne zaštite. Tek nakon što dobijemo izvještaj možemo govoriti o tome koji su uzroci požara - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Policija je jučer uzimala izjave od svjedoka, a to je nastavljeno i danas.

- U firmi u trenutku izbijanja požara nije bilo nikoga osim portira. Dakle, proizvodnja se nije odvijala - dodaje Arnautović.

Vlasnik firme Zaharex Zaim Hasanović kaže da još uvijek nije donesena odluka o otpuštanju niti jednog radnika, a njih u ovom trenutku u firmi radi 150.

- Borit ćemo da radnici ne ostanu bez posla. Imamo nekih drugih pogona, želimo što prije aktivirati posao i stati na noge. Ostala nam je proizvodnja madraca i žičanih jezgara za namještaj, to je pogon koji je smješten u zgradi uprave koja nije izgorjela - priča Hasanović.

Nadam se najboljem, ima dobrih ljudi koji nude pomoć, a možda i država nešto pomogne.

- Ovaj mjesec možemo držati ljude. Vidjet ćemo šta možemo osposobiti za dva-tri mjeseca. Planiramo dalje raditi - zaključuje Hasanović.